Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

DEVIL

Η ταινία DEVIL κάνει πρεμιέρα στα village cinemas την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου και είναι θρίλερ

Σκηνοθεσία: ΤΖΟΝ ΕΡΙΚ ΝΤΟΟΥΝΤΛ
Σενάριο: ΜΠΡΑΙΑΝ ΝΕΛΣΟΝ
Ηθοποιοί: ΤΖΕΙΚΟΜΠ ΒΑΡΓΚΑΣ , ΤΖΕΦΡΙ ΑΡΕΝΤ , ΜΠΟΓΙΑΝΑ ΝΟΒΑΚΟΒΙΤΣ , ΚΡΙΣ ΜΕΣΙΝΑ , ΛΟΓΚΑΝ ΜΑΡΣΑΛ ΓΚΡΙΝ , ΤΖΕΝΙ Ο ΧΑΡΑ
Διάρκεια: 82 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010
Χρονολογία παραγωγής: 2010
Είδος ταινίας: ΤΡΟΜΟΥ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ

Το trailer της ταινίας devil


Το μεταφυσικό θρίλερ Devil, βασισμένο σε μια ιστορία του μετρ του φανταστικού Μ. Νάιτ Σιάμαλαν (Sixth Sense) σε σενάριο του Μπράιαν Νέλσον, κόβει την ανάσα.

Εδώ και χρόνια ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, δημιουργός κάποιων από των πλέον εμπορικών ταινιών, κατέγραφε ιδέες που είχε, για ιστορίες που θα μπορούσαν να μεταφερθούν στη μεγάλη οθόνη. Όταν συγκέντρωσε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό ιστοριών, ο Σιάμαλαν συνειδητοποίησε πως δε γίνεται να τις γυρίσει όλες ο ίδιος οπότε και απευθύνθηκε σε ικανότατους, νέους σκηνοθέτες. Έτσι προέκυψε η σειρά ιστοριών The Night Chronicles που βασίζεται στις ιστορίες που έγραψε ο Σιάμαλαν, με πρώτη από τις τρεις συμφωνηθείσες την ταινία Devil.Αυτό που ήθελε να εξετάσει ο Σιάμαλαν με την εν λόγω ταινία είναι το τι θα γινόταν αν ο Διάβολος εγκλώβιζε μια ομάδα ανθρώπων σε ένα μέρος, τους ποδηγετούσε και τους τιμωρούσε για τα κακά που έχουν κάνει. Ήθελε να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο ο Διάβολος κρύβεται μέσα μας και πώς τους φέρνει σε μια τέτοια κατάσταση ώστε να αναγκαστούν να πετάξουν τις μάσκες τους και να αποκαλύψουν το αληθινό τους πρόσωπο. Ιδανικός χώρος για μια τέτοια «αναμέτρηση» κρίθηκε ένα ασανσέρ… «Όταν είσαι μέσα σε ένα ασανσέρ δεν κοιτάς κανέναν από τους υπολοίπους που βρίσκονται μαζί σου. Απλώς ανοίγει η πόρτα και φεύγεις… Αν όμως εγκλωβιστείς σε αυτόν τον περιορισμένο χώρο αναγκαστικά κοιτάζεις τους πάντες και αναρωτιέσαι με ποιους βρίσκεσαι στον ίδιο χώρο. Κι όταν συμβεί το πρώτο κακό συμβάν, όλα τα πρόσωπα μοιάζουν απειλητικά.» σχολιάζει ο Σιάμαλαν.

Για το σενάριο ο Σιάμαλαν επέλεξε τον Μπράιαν Νέλσον καθώς του άρεσε πολύ το σενάριό του για την ταινία Hard Candy. Όσο για τη σκηνοθεσία; Ο Σιάμαλαν επέλεξε τα αδέλφια Ντόουντλ αφού είδε την ταινία τους The Poughkeepsie Tapes, την οποία και βρήκε απίστευτα τρομακτική και καλογυρισμένη. Κατόπιν παρακολούθησε και την ταινία τους Quarantine προτού καν βγει και ενθουσιάστηκε. Έτσι ξεκίνησε μια πολύ γόνιμη και ισότιμη μεταξύ τους συνεργασία με το Σιάμαλαν να τους εμπιστεύεται απόλυτα.

village cinemas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα