Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

32ο Διεθνές Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Μονπελιέ

32ο Διεθνές Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Μονπελιέ. Φέτος η 32η έκδοση του Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στο Μονπελιέ από τις 22 έως τις 30 Οκτώβρη.

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ελληνική παρουσία θα είναι αισθητή. Η αξιοσημείωτη πορεία των ελληνικών ταινιών στο εξωτερικό, γεγονός το οποίο δυστυχώς τις περισσότερες φορές περνάει απαρατήρητο στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.


Οι ελληνικές συμμετοχές φέτος είναι αρκετές και αξιόλογες. Στο Διαγωνιστικό μεγάλου μήκους το Μαύρο λιβάδι του Βαρδή Μαρινάκη, στο Πανόραμα μεγάλου μήκους τα 4 Μαύρα κουστούμια του Ρένου Χαραλαμπίδη και το ελληνοτουρκικής παραγωγής Sac του Taufun Pirselimoglu, στο Διαγωνιστικό μικρού μήκους το Και εγώ για μένα του Γεωργή Γρηγοράκη, στο Πανόραμα μικρού μήκους το Οδός Σφακτηρίας της Μαριάννας Οικονόμου, στο Διαγωνιστικό ντοκιμανταίρ το ελληνοτουρκικό Dream Gang των Seyfettin Tokmak και Kenan Kavut και στο Πανόραμα πειραματικού κινηματογράφου το Interstices του Μισέλ Παύλου.

Στην επετειακή 20η έκδοση των υποτροφιών του φεστιβάλ Bourse d’aide au développement θα διαγωνιστούν και θα παρουσιάσουν τα project τους οι Μίνος Νικολακάκης με το Μια φορά κι ένα καιρό... και Τεό Παπαδουλάκης με το Ησυχία παρακαλώ.

Ο Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου απέσπασε πέρυσι το βραβείο Νεανικού κοινού (Prix Jeune Public du CMCAS).

Αξίζει να σημειώσω για την ιστορία ότι το 2007 το βραβείο της κριτικής επιτροπής Antigone d'or έλαβε η ταινία Eduart της Αγγελικής Αντωνίου, ενώ στο παρελθόν έχουν βραβευτεί πολλοί αξιόλογοι Ελληνες σκηνοθέτες μεταξύ των οποίων και οι: Τεό Παπαδουλάκης (Grand Prix du Court Métrage 2005 : Samoure, Prix Canal+ 2004 : Πιλάλα), Νίκος Λιγούρης (Ειδική μνεία Prix Ulysse 2004 : Eclairs de chaleur), Κωνσταντίνος Γιάνναρης (Ειδική μνεία Prix Jeune Public du CMCAS 2002 : Δεκαπενταύγουστος) κ.α.

Δελτίο Τύπου 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Μεσογειακού Κινηματογράφου του Μονπελιέ 22-30/10/2010 - Communiqué de Presse 32e Festival International du Cinéma Méditerranéen de Montpellier 22-30/10/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα