Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Το Cinema Park Παρουσιάζει τον Πράσινο Πλανήτη

Το Cinema Park Παρουσιάζει τον Πράσινο Πλανήτη. Η ολοκαίνουργια θεματική ενότητα του Cinema Park, “Πράσινος Πλανήτης – Φροντίζοντας τη γη μας”, δε θα μπορούσε να είναι πιο επίκαιρη και πιο σημαντική, μιας και καλεί μικρούς και μεγάλους να δουν τον πλανήτη σαν να είναι το δικό τους σπίτι, συνδέοντας τα παγκόσμια θέματα με τα ατομικά, μέσα από μία θετική και διασκεδαστική προσέγγιση. Τα περιβαλλοντικά θέματα, όπως η ενέργεια και η αλλαγή στο κλίμα και τη βιοποικιλότητα, είναι μια πρόκληση η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί όχι μοιρολατρικά, αλλά με τη συμμετοχή όλων μας.Η θεματική ενότητα “Πράσινος Πλανήτης – Φροντίζοντας τη γη μας” χωρίζεται σε τέσσερα μέρη, κάθε ένα από τα οποία εκτυλίσσεται σε διαφορετική αίθουσα και αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία:
Τρισδιάστατη Αίθουσα: Οι επισκέπτες φορούν ειδικά τρισδιάστατα γυαλιά και παρακολουθούν συγκλονιστικές εικόνες για την προέλευση της τροφής και της ενέργειας, ενώ οι έννοιες της υπερκατανάλωσης και της αειφόρου ανάπτυξης γίνονται κατανοητές προς όλους.

Αίθουσα Μουσικής: Ο εντυπωσιακός φωτισμός και τα προηγμένα ηχητικά συστήματα, ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε διάφορα περιβάλλοντα και οικοσυστήματα, παρουσιάζοντας το πώς τα φυτά, τα ζώα και οι άνθρωποι αλληλοεξαρτώνται, ακόμα και χωρίς να το γνωρίζουν.Διαδραστική Αίθουσα: Η Διαδραστική Αίθουσα απαιτεί τη συμμετοχή του κοινού, με τη βοήθεια ενός ειδικού τηλεχειριστηρίου, και παρουσιάζει τους τρόπους με τους οποίους ο καθένας από τους επισκέπτες θα μπορέσει να συμμετάσχει στην παγκόσμια προσπάθεια για το σχεδιασμό του μέλλοντός μας.

Αίθουσα Κίνησης: Οι επισκέπτες βλέπουν, νιώθουν και μυρίζουν τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συμβεί και συνεχίζουν να συμβαίνουν στη γη. Οι παρούσες και πιθανές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής παρουσιάζονται με ασυνήθιστο και αξέχαστο τρόπο, καθώς νερό και αέρας τους ταξιδεύουν σε μία συναρπαστική εμπειρία. Η ταινία τελειώνει με μία θετική νότα, παρουσιάζοντας τρόπους που θα δώσουν τέλος στην κλιματική αλλαγή.


Το Cinema Park βρίσκεται στο Odeon Starcity (Λ. Συγγρού 111, Νέος Κόσμος) και λειτουργεί τις καθημερινές με σχολεία, ενώ τις Κυριακές είναι ανοιχτό προς το κοινό, δίνοντας επίσης την ευκαιρία στους γονείς να προσφέρουν ένα πρωτότυπο και αξέχαστο παιδικό πάρτι στα παιδιά τους. Η νέα θεματική ενότητα “Πράσινος Πλανήτης – Φροντίζοντας τη γη μας” προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 15:00. Κάθε Κυριακή προβάλλονται επίσης οι θεματικές ενότητες “Άγρια Φύση” (11:00) και “Δυνάμεις της Γης” (13:00). Όλες οι θεματικές ενότητες του Cinema Park έχουν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα