Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

H πρεμιέρα της ταινίας “Γυναίκες Έτοιμες για Όλα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της ταινίας “Γυναίκες Έτοιμες για Όλα”, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός W.I.N. Hellas (Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών), παρουσία πολλών επίσημων προσκεκλημένων, στον κινηματογράφο ODEON KOSMOPOLIS (Λεωφ. Κηφισίας 73) την Τετάρτη 16 Μαρτίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της ODEON και του TLife, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της SMS καμπάνιας υποστήριξης του Οργανισμού, σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό Galaxy.

Η ταινία “Γυναίκες Έτοιμες για Όλα” περιγράφει την συγκλονιστική αληθινή ιστορία της Ρίτας, μιας δυναμικής εργάτριας εργοστασίου, που τα βάζει με μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, τη Ford Motors. Αυτό που ξεκίνησε ως μια διαμάχη σχετικά με την ισότητα των μισθών, κατέληξε σε μια επανάσταση από τις εργαζόμενες γυναίκες των '60ς στη Βρετανία, που άλλαγε την ροή της Ιστορίας για πάντα. Σκηνοθετεί ο Νάιτζελ Κόουλ ("Calendar Girls") και πρωταγωνιστεί ένα all-star βρετανικό cast, που περιλαμβάνει τους Σάλι Χόκινς ("Happy-Go-Lucky"), Μπομπ Χόσκινς ("Mrs. Henderson Presents"), Ρόζαμουντ Πάικ ("An Education") και Μιράντα Ρίτσαρντσον ("Harry Potter and the Goblet of Fire").

Στην λαμπερή πρεμιέρα έδωσαν το παρών προσωπικότητες από το χώρο της showbiz και της πολιτικής, μεταξύ των οποίων οι: Αννίτα Ναθαναήλ, Ορθούλα Παπαδάκου, Γιώτα Τριγώνη, Σήφης Βαλυράκης και Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη, Δώρα Παπαδάκη, Υβέτ Τζάρβις, Ιλεάνα Κλοκώνη, Στέλιος Τριάντος, Άλκης και Μαρία Βατοπούλου, Γιώργος Παπαδάκος, καθώς και πολλοί άλλοι. Όλοι οι καλεσμένοι απόλαυσαν δροσερά ροφήματα από την Lipton Linea.
Ο W.I.N. Hellas, πιστός στο στόχο του για τη στήριξη και ενδυνάμωση κάθε γυναίκας που το έχει ανάγκη, μέσα από την προβολή της ταινίας “Γυναίκες Έτοιμες για Όλα” στέλνει για άλλη μια φορά το δικό του αισιόδοξο και δυναμικό μήνυμα. Η Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Μάντα Τσαγκιά-Παπαδάκου, δήλωσε χαρακτηριστικά: “Tο θέμα της προάσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων και της ισότητας των μισθών που πραγματεύεται η ταινία, είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Στην Ελλάδα η ανεργία είναι γένους θηλυκού, με το ποσοστό της να αγγίζει το 17%. Παράλληλα, όλοι έχουμε υπάρξει μάρτυρες περιστατικών όπου οι γυναίκες στον εργασιακό τους χώρο αντιμετωπίζονται με μοναδικό κριτήριο το φύλο τους. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, η απορρέουσα οικονομική εξάρτηση της γυναίκας από τον άνδρα/θύτη, καθιστά απαγορευτική την έξοδό της από την κακοποιητική σχέση. Ιδίως όταν πρόκειται για μητέρα ανηλίκων. Πιστεύω λοιπόν ότι ταινίες όπως η συγκεκριμένη μπορούν να προσφέρουν κάτι παραπάνω από την ψυχαγωγία μας, συμβάλλοντας σε μια γενικότερη ευαισθητοποίηση για το θέμα αυτό”.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο, τις δυνατότητες υποστήριξης και ένταξης στην εθελοντική ομάδα, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το W.I.N. Hellas: 210 8996636 (ώρες λειτουργίας 11:00-16:00) ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.winhellas.gr

Η ταινία “Γυναίκες Έτοιμες για Όλα” έρχεται στους κινηματογράφους στις 24 Μαρτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα