Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΓΑΛΑ, closing film στο 5o LA Greek Film Festival (LAGFF)


ΤΟ ΓΑΛΑ, closing film στο 5o LA Greek Film Festival (LAGFF. Η παγκόσμια πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας του Γιώργου Σιούγα ΤΟ ΓΑΛΑ (ξένος τίτλος: Burning Heads) θα γίνει την Κυριακή 12 Ιουνίου στο Writer Guild Theater στο Beverly Hills μετά την τελετή Λήξης του LA Greek Film Festival. Το Ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λος Άντζελες για 5η συνεχή χρονιά συνεχίζει να μεταφέρει το ελληνικό πάθος για την τέχνη και τον πολιτισμό στο Hollywood.

Η Ιστορία“Το Γάλα” είναι μια τραγική ιστορία τριών ηρώων, της Ρήνας (45 ετών) και των δύο γιων της, Αντώνη (25 ετών) και Λευτέρη (23 ετών).

Έχοντας μεταναστεύσει εδώ και χρόνια από την Τιφλίδα, ο Αντώνης, φιλόδοξος και πρόθυμος να ανελιχθεί κοινωνικά και να γυρίσει την πλάτη στις ρίζες του, διατηρεί σχέση με την κόρη του αφεντικού του, την οποία και ετοιμάζεται να παντρευτεί.
Ο Λευτέρης, από την άλλη, αρνείται να ζήσει στο σήμερα, παραμένει αδύναμος και αφελής, ενώ η συμπεριφορά του γίνεται όλο και πιο περίεργη.
Η ιστορία μας ξεκινά όταν ο Αντώνης επισκέπτεται την μητέρα του και τον αδερφό του για να τους ανακοινώσει τον γάμο του και να τους γνωρίσει τη μέλλουσα γυναίκα του.
Η επίσκεψη του Αντώνη αναμοχλεύει οικογενειακές δυναμικές και βαθιά προβλήματα που στοιχειώνουν και τους τρεις με άξονα τα αρχέτυπα “Πατρίδα”, “Μητέρα” και “Αγάπη”. Ο Λευτέρης αναζητά την αγάπη του αδερφού του μέσα από το ξεχασμένο παρελθόν τους, ο Αντώνης προσπαθεί να ξεπεράσει τις ενοχές του απέναντι στον Λευτέρη, ενώ διαχειρίζεται τις συνέπειες της αυταπάρνησης, και η Ρήνα, ζώντας τον καθημερινό φόβο, βρίσκεται στη μέση προσπαθώντας να τους φέρει κοντά.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ:
Όμηρος Πουλάκης Αντώνης
Προμηθέας Αλειφερόπουλος Λευτέρης
Ιωάννα Τσιριγκούλη Ρήνα
Ηρώ Μπέζου Νατάσα
Δημήτρης Μαύρος Μάκης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Δ/ντής Φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος
Σκηνογράφος/Ενδυματολόγος: Εύα Νάθενα
Casting: Σωτηρία Μαρίνη
Ήχος: Μαρίνος Αθανασόπουλος
Μοντάζ: Γιάννης Τσιτσόπουλος
Μουσική: Αναστάσιος Κατσάρης
Line Producer: Γιώργος Παπαδάτος
Διευθυντής Παραγωγής: Δημήτρης Μπιρμπίλης
Συντονισμός Παραγωγής: Γιώργος Κυριάκος
Λέλια Ανδρονίκου
Σενάριο: Βασίλης Κατσικονούρης
σε συνεργασία με τον Νίκο Βουτενιώτη
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σιούγας
Παραγωγοί: Κώστας Λαμπρόπουλος, Χρήστος Β.
Κωνσταντακόπουλος, Διονύσης Σαμιώτης,
Μάνος Κρεζίας

Παραγωγή: CL PRODUCTIONS, FALIRO HOUSE
PRODUCTIONS, ODEON, E.K.K., GRAAL,
FILMINMIND
Διανομή: ODEON

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα