Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Αδρεναλίνη στο Κόκκινο - TT3D

Το τρισδιάστατο ντοκιμαντέρ “TT3D: Αδρεναλίνη στο Κόκκινο” έκανε εισπρακτικό ρεκόρ στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάνοντας το μεγαλύτερο άνοιγμα που έχει κάνει ποτέ ντοκιμαντέρ – από την εποχή του “Fahrenheit 9/11” του Μάικλ Μουρ – με εισπράξεις που έφτασαν τα £ 312,998 το πρώτο μόλις Σαββατοκύριακο προβολής του (η ταινία έκανε πρεμιέρα στους Βρετανικούς κινηματογράφους στις 22 Απριλίου 2011). Η ταινία “TT3D: Αδρεναλίνη στο Κόκκινο” έρχεται στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 22 Σεπτεμβρίου. Ο Ρίτσαρντ Ντε Αραγκές σκηνοθετεί με ευρηματικό τρόπο ένα από τα πρώτα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκαν εξολοκλήρου με τη χρήση τεχνολογίας 3D και μας παρουσιάζει τον πιο επικίνδυνο αγώνα μοτοσυκλετών στον κόσμο, το The Isle of Man Tourist Trophy.

Ο αγώνας αυτός, η ύστατη πρόκληση για άνθρωπο και μηχανή, απαιτεί έναν βαθμό αφοσίωσης που δεν συγκρίνεται με κανέναν άλλο, ενώ πολλοί οδηγοί θυσιάζουν τη ζωή τους στην αναζήτηση της νίκης. Το ντοκιμαντέρ “TT3D: Closer to the Edge” μιλάει για την ελευθερία επιλογής και τη δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος. Στόχος του είναι να αποκαλύψει το κίνητρο που ωθεί τους λίγους επίλεκτους οδηγούς να θυσιάζουν τα πάντα για την νίκη.

Η τεχνολογία 3D αποδίδει με ξεχωριστό τρόπο την ένταση και τον κίνδυνο του μοναδικού αυτού αγώνα δρόμου. Στο ρόλο του αφηγητή βρίσκεται ο Τζάρεντ Λίτο (“Requiem for a Dream”). Ο παραγωγός Στιβ Κρίστιαν δήλωσε πως “αυτό είναι ένα πραγματικά καλό αποτέλεσμα, για το οποίο είμαστε όλοι περήφανοι. Η έξυπνη καμπάνια που στόχευε στο βασικό κοινό της ταινίας, καθώς και στο ευρύτερο κοινό – λάτρεις των ντοκιμαντέρ – λειτούργησε σωστά. Από το παιχνίδι μας στο Facebook και στο iPad/iPhone, το οποίο έπαιξαν περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι και το οποίο έκανε γνωστή την ταινία πολύ πριν την έξοδό της στους κινηματογράφους, μέχρι το πρωτοπόρο marketing προς όλους όσους έχουν έστω και την παραμικρή σχέση με μοτοσυκλέτα. Καταφέραμε να τραβήξουμε την προσοχή των θεατών και τους φέραμε στις κινηματογραφικές αίθουσες κατά τη διάρκεια ενός από τα πιο καυτά Σαββατοκύριακα του χρόνου.”

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικές από τις κριτικές της ταινίας: · Οι ταχύτητες σε τόσο στενούς και γεμάτους στροφές δημόσιους δρόμους είναι ανατριχιαστικές και εξαιρετικά φωτογραφημένες, οι συγκρούσεις είναι εντυπωσιακές και οι οδηγοί πολύ πιο συμπαθείς απ’ οποιονδήποτε έχει σχέση με Formula One.

Philip French, Guardian · Προετοιμάσου για μια αξέχαστη εμπειρία.
 David Edwards, Daily Mirror · Ένα συναρπαστικό, αστείο και συγκινητικό ανθρώπινο δράμα για όλους, όχι μόνο για τους λάτρεις των μοτοσυκλετών.
 Catherine Bray, Film 4 · Στον κόσμο των αθλητικών ντοκιμαντέρ, αυτό πραγματικά υπερέχει. Derek Adams, Time Out
Δείτε το trailer:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα