Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Cloud Atlas

Cloud Atlas. Ένα μπεστ-σέλερ. Τρεις οραματιστές σκηνοθέτες. Έξι ιστορίες στο χώρο και το χρόνο. Το ζηλευτό πολυμελές καστ και 100 εκατομμύρια δολάρια στον προϋπολογισμό, συμπληρώνουν τα συστατικά της πολυαναμενόμενης ταινίας - έκπληξη του 2012. Ο Τομ Τίκβερ (“Τρέξε Λόλα, Τρέξε” και “The International”) και τ’ αδέλφια Γουατσόφσκι (τριλογία “Matrix”) μόλις ολοκλήρωσαν την ταινία “Cloud Atlas”, βασισμένη στο βραβευμένο μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Μίτσελ, την οποία έγραψαν και σκηνοθέτησαν κι οι τρεις μαζί.

Το θρυλικό γερμανικό στούντιο Babelsberg φιλοξένησε το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων, στα ίδια πλατό που είχαν στο παρελθόν κινηματογραφηθεί αριστουργήματα όπως τα “Μετρόπολις” και “Γαλάζιος Άγγελος”, ενώ συμπληρωματικά γυρίσματα έγιναν σε Σκωτία και Ισπανία. Η ιστορία ξεκινάει το 19ο αιώνα από τα νησιά του Ειρηνικού, διασχίζει παρελθόν, παρόν και μέλλον και κάνει το γύρο του κόσμου για να καταλήξει στη Χαβάη, σε μια φουτουριστική κοινωνία που έχει επιβιώσει μετά την Αποκάλυψη.

Οι Τομ Χανκς, Χάλι Μπέρι, Χιου Γκραντ, Σούζαν Σαράντον και Χιούγκο Ουίβινγκ υποδύονται πολλαπλούς ρόλους σε μια αλληλουχία διακεκομμένων ιστοριών, που πραγματεύονται το “Σύννεφο”, τον ατέρμονα μεταβαλλόμενο χαρακτήρα του “Άτλαντος”, της σταθερής ανθρώπινης φύσης. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες το Δεκέμβριο του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα