Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2012

Η ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ THE IRON LADY

Η ΣΙΔΗΡΑ ΚΥΡΙΑ THE IRON LADY Η ταινία κάνει πρεμιέρα στα village cinemas την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου και είναι μια βιογραφική ταινία με τους . Σκηνοθεσία: ΦΙΛΙΝΤΑ ΛΟΙΝΤ Σενάριο: ΑΜΠΙ ΜΟΡΓΚΑΝ Ηθοποιοί: ΜΕΡΙΛ ΣΤΡΙΠ , ΤΖΙΜ ΜΠΡΟΝΤΜΠΕΝΤ , ΙΑΝ ΓΚΛΕΝ , ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΓΚΡΑΝΤ , ΧΑΡΙ ΛΟΙΝΤ Διάρκεια: 1 λεπτά Πρεμιέρα: Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012 Χρονολογία παραγωγής: 2011 Είδος ταινίας: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΗ Χώρα παραγωγής: ΒΡΕΤΑΝΙΑ

 Περίληψη Μια από τις πιο διάσημες και με μεγάλη επιρροή γυναίκες του 20ου αιώνα, η "Σιδηρά Κυρία" Μάργκαρετ Θάτσερ, έρχεται από το πουθενά για να σπάσει τους φραγμούς του φύλου και της κοινωνικής τάξης, και να επικρατήσει σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Μια μοναδική ιστορία για την εξουσία και το τίμημά της. EXTRA! Ένα εκπληκτικό πορτραίτο της Μάργκαρετ Θάτσερ, της πρώτης και μοναδικής γυναίκας πρωθυπουργού της Βρετανίας. Σκηνοθετεί η Φιλίντα Λόιντ ("Mamma Mia!") και πρωταγωνιστεί - σε μια ερμηνεία που θα συζητηθεί - η βραβευμένη με Όσκαρ Μέριλ Στριπ.

Το ρόλο του συζύγου της, Ντένις, έχει αναλάβει ο Τζιμ Μπρόουντμπεντ ("Another Year"). Στη διάρκεια της σαραντάχρονης σταδιοδρομίας της, η Μέριλ Στριπ έχει κερδίσει περισσότερες υποψηφιότητες από οποιονδήποτε άλλο ηθοποιό: συνολικά δεκαέξι για Όσκαρ, και εικοσιπέντε για Χρυσή Σφαίρα. Από τις υποψηφιότητες αυτές έχει τιμηθεί με δύο χρυσά αγαλματίδια, για το «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και το «Η Επιλογή της Σόφι», κι επτά Σφαίρες.

1 σχόλιο:

  1. υπέροχη η Στριπ και εκτός των άλλων ενδιαφέροντα και τα ιστορικά στοιχεία, που κατά βάση αγνοούσα. θαρρώ όμως ότι δεν είναι τόσο αντικειμενική η παρουσίασή τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα