Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Miss Bullet Over Hollywood


 Το ”Miss Bala” είναι το αποτέλεσμα ενός ιμπρεσιονιστικού ρεπορτάζ, φτιαγμένο από εντέχνως τοποθετημένες, πανοραμικές συνθέσεις και αριστοτεχνικά πλάνα-σεκάνς.
L.Α. Weekly

…Αυτό το σαρωτικό, εξαίσιο δράμα του ανερχόμενου Χεράρδο Ναράνχο είναι η πρόταση του Μεξικού για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας – και δικαιωματικά.
Entertainment weekly

Ένα σινεφίλ θρίλερ πρώτης κατηγορίας…
New York Times

Miss Balaόπως λέμε Μις ΣφαίραΉ αλλιώς πώς μια βασίλισσα της ομορφιάς μεταμορφώνεται σε πιόνι ενός από τα ισχυρότερα καρτέλ ναρκωτικών.
Θα μπορούσε να είναι μια απλή περιπέτεια σε ύφος πικαρέσκο, αν το θέμα του δεν ήταν τόσο θανατηφόρα σοβαρό – μα πάνω απ’ όλα, αν η πραγματικότητα δεν ξεπερνούσε τη φαντασία. Σε μια χώρα που μετράει επισήμως 47.000 νεκρούς απ’ όταν ο Πρόεδρος Καλντερόν κήρυξε πόλεμο στους παντοδύναμους drug lordsο ανερχόμενος μεξικανός σκηνοθέτης Χεράρδο Ναράνχο (I'mGonna Explode”) εμπνέεται από την αληθινή ιστορία της Λάουρα Σούνιγκα, πρώην Μις Λατινική Αμερική, που κατέληξε συνεργάτιδα ενός τεράστιου δικτύου παράνομων ουσιών με αντάλλαγμα την κορώνα των καλλιστείων. 

Η κάμερα του Ναράνχο ακολουθεί δεξιοτεχνικά και κατά πόδας την πανέμορφη πρωταγωνίστρια Στέφανι Σίγκμαν στην αστραφτερή άνοδο της προς τη δόξα και την ταυτόχρονη κάθοδό της σε μια κόλαση βίας, αίματος, θανάτου και συμφερόντων, σ’ έναν πόλεμο χωρίς φανερούς νικητές ανάμεσα στα καρτέλ, την αστυνομία και το στρατό. Και κάνει τη φράση που εκστόμισε ο Πορφίριο Ντίας εκατό χρόνια πριν, «Καημένο Μεξικό! Τόσο μακριά από τον Θεό και τόσο κοντά στις Ηνωμένες Πολιτείες», ν’ ακούγεται πιο επίκαιρη από ποτέ.
Το Miss Bala συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό του φεστιβάλ των Καννών, ενώ εκτέλεση παραγωγής έχουν κάνει οι Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ (“Ημερολόγια Μοτοσυκλέτας“) και Ντιέγο Λούνα (“Θέλω και τη μαμά σου“). Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει το Μάιο από την Odeon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα