Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ THE HUNGER GAMES

ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ THE HUNGER GAMES. Σκηνοθεσία: ΓΚΑΡΙ ΡΟΣ Σενάριο: ΓΚΑΡΙ ΡΟΣ, ΣΟΥΖΑΝ ΚΟΛΙΝΣ, ΜΠΙΛΙ ΡΕΙ Ηθοποιοί: ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΣΑΔΕΡΛΑΝΤ , ΓΟΥΝΤΙ ΧΑΡΕΛΣΟΝ , ΣΤΑΝΛΕΙ ΤΟΥΤΣΙ , ΤΖΟΣ ΧΑΤΣΕΡΣΟΝ , ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΜΠΑΝΚΣ , ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΛΟΥΝΤΒΙΓΚ , ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΟΡΕΝΣ , ΙΖΑΜΠΕΛ ΦΟΥΡΜΑΝ , ΛΕΝΙ ΚΡΑΒΙΤΖ , ΤΟΜΠΙ ΤΖΟΟΥΝΣ , ΓΟΥΕΣ ΜΠΕΝΤΛΕΙ Διάρκεια: 142 λεπτά Πρεμιέρα: Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 Χρονολογία παραγωγής: 2012 Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ


 Περίληψη Από τα ερείπια ενός μέρους που κάποτε ήταν γνωστό ως Βόρεια Αμερική έχει αναδυθεί το έθνος της Πάνεμ, μια λαμπερή Κάπιτολ που περιβάλλεται από δώδεκα απομακρυσμένες επαρχίες. Η Κάπιτολ είναι σκληρή και αμείλικτη και κρατά τις επαρχίες υπό τον έλεγχό της αναγκάζοντάς τις να στέλνουν από ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ για να συμμετάσχουν στους ετήσιους Αγώνες Πείνας, έναν αγώνα θανάτου που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση. Για την δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν, που ζει μόνη μαζί με τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή της, η απόφαση της να πάρει εθελοντικά τη θέση της αδερφής της στους Αγώνες δεν διαφέρει και πολύ από μια θανατική ποινή. Όμως η Κάτνις έχει φτάσει κι άλλη φορά κοντά στο θάνατο -και η επιβίωση είναι δεύτερη φύση για εκείνη. Χωρίς να το επιδιώκει πραγματικά, διεκδικεί σοβαρά τη νίκη. Αλλά για να νικήσει, θα πρέπει να αρχίσει να κάνει επιλογές που φέρνουν σε σύγκρουση την επιβίωση με την ανθρωπιά και την αγάπη με τον έρωτα.

 Αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας με τα εξής επόμενα μέρη: το δεύτερο βιβλίο με τίτλο “CATCHING FIRE” (ελλην. Τίτλος : ΦΩΤΙΑ) και το τρίτο με τίτλο “MOCKINGJAY” (ελλην. Τίτλος : ΚΟΤΣΥΦΟΚΙΣΣΑ). Η αναγνωρισμένη συγγραφέας Suzanne Collins μας προσφέρει ισάξια μέρη αγωνίας και φιλοσοφίας, περιπέτειας και ρομαντισμού, σ' αυτό το συγκινητικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σε ένα μέλλον το οποίο έχει ανησυχητικές ομοιότητες με το παρόν μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα