Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

ΚΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΣΜΑΙΛΙ TINKER TAILOR SOLDIER SPY


ΚΙ Ο ΚΛΗΡΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟΝ ΣΜΑΙΛΙ  TINKER TAILOR SOLDIER SPY. Σκηνοθεσία: ΤΟΜΑΣ ΑΛΦΡΕΝΤΣΟΝ Σενάριο: ΜΠΡΙΤΖΕΤ Ο’ ΚΟΝΟΡ Ηθοποιοί: ΓΚΑΡΙ ΟΛΝΤΜΑΝ , ΚΟΛΙΝ ΦΕΡΘ , ΣΤΙΒΕΝ ΓΚΡΑΧΑΜ , ΜΑΡΚ ΣΤΡΟΝΓΚ , ΤΟΜ ΧΑΡΝΤΙ , ΤΟΜΠΙ ΤΖΟΟΥΝΣ , ΤΖΟΝ ΧΕΡΤ , ΜΠΕΝΕΝΤΙΚΤ ΚΑΜΠΕΡΜΠΑΤΣ , ΚΙΡΑΝ ΧΙΝΤΣ Διάρκεια: 128 λεπτά Πρεμιέρα: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012 Χρονολογία παραγωγής: 2011 Είδος ταινίας: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ Χώρα παραγωγής: ΓΑΛΛΙΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 15

 Περίληψη Ο Τζορτζ Σμάιλι, ένας πράκτορας της ΜΙ6 που πρόσφατα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να προσαρμοστεί στη νέα του ζωή, εκτός των μυστικών υπηρεσιών. Όταν ένα διεφθαρμένος πράκτορας θα ξανακάνει την εμφάνισή του, ενημερώνοντας ότι υπάρχει ένα "καρφί" στους κύκλους τους, ο Σμάιλι θα αναγκαστεί να ξαναμπεί στον ζοφερό κόσμο της κατασκοπίας. Αποστολή του… να διερευνήσει ποιος από τους πρώην έμπιστους συνεργάτες του, πρόδωσε τόσο τον ίδιο όσο και την πατρίδα του. Η έρευνά του θα εστιάσει σε τέσσερις υπόπτους - που όλοι τους είναι έμπειροι και επιτυχημένοι πράκτορες - αλλά παλιότερες έχθρες και φιλίες, θα κάνουν δύσκολο τον εντοπισμό αυτού που διαβρώνει εκ των έσω την ακεραιότητα της βρετανικής υπηρεσίας.

 Ο Γκάρι Όλντμαν, ο Κόλιν Φερθ και ο Τομ Χάρντι ηγούνται ενός all star καστ σε ένα συγκλονιστικό, κατασκοπικό θρίλερ, που αποτελεί κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου best-seller του Τζον Λε Καρέ. Το βιβλίο, στο οποίο βασίζεται η ταινία, κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη, με τίτλο «Κι ο Κλήρος Έπεσε στον Σμάιλι». Ο Γκάρι Όλντμαν αποκαλύπτει «Ο πρωτότυπος τίτλος του μυθιστορήματος προέρχεται από ένα παιδικό τραγουδάκι: «γανωτής, ράφτης, στρατιώτης, ναύτης, πλούσιος, φτωχός, ζητιάνος, κλέφτης». Κάποιες από αυτές τις ιδιότητες αναφέρονται ως κωδικοί για τους ύποπτους. Σχεδόν όλοι και όλα έχουν ένα κωδικό όνομα.» Η Μπρίτζετ Ο’Κόνορ και ο Πίτερ Στόχαν διατήρησαν αρκετούς από τους κωδικούς που χρησιμοποίησε ο Τζον Λε Καρέ στο μυθιστόρημά του. Για να μνημονεύσουμε απλά δύο, στην ταινία απαντώνται οι «Μητέρες» και οι «κυνηγοί σκαλπ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα