Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν... στον Γούντι Άλεν

Η φλογερή Πενέλοπε Κρουζ, ντυμένη στα κόκκινα, είναι πόρνη. Ο Ρομπέρτο Μπενίνι φοράει μόνο  το σώβρακό του και τρέχει στη Βία Βένετο, ακολουθούμενος από ορδές παπαράτσι. Ο Άλεκ Μπόλντουιν είναι αρχιτέκτονας.


Ο Γούντι Άλεν αποφασίζει να γνωρίσει τον Ιταλό εραστή της κόρης του.
Αν όλα αυτά σας ακούγονται σουρεαλιστικά ή παράδοξα, είναι γιατί μόλις μπήκατε στο σύμπαν του αειθαλούς κωμικού που συνεχίζει το ευρωπαϊκό του grand tour, κατακτώντας αυτή τη φορά την ιταλική πρωτεύουσα. Η νέα του ταινία,To Rome With Love”, είναι εμπνευσμένη από το Δεκαήμερο του Βοκάκιου και την commedia allitaliana του ’60, ενώ κλείνει το μάτι και στη φελινική “Dolce Vita”. 

Τέσσερις ιστορίες ξεδιπλώνονται με φόντο «την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου», όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος ο Άλεν, με βασικό θέμα – τι άλλο – τον έρωτα. Η Ορνέλα Μούτι (“Storie di Ordinaria Follia”), η Έλεν Πέιτζ (“Inception”), ο Τζέσε Άιζενμπεργκ (“The Social Network”), ο Ρικάρντο Σκαμάρτσο (“Eden Is West”), η Τζούντι Ντέιβις (“Husbands and Wives”) και η Άλισον Πιλ (“Midnight In Paris”) συμπληρώνουν το ψηφιδωτό της ρομαντικής κωμωδίας, που θα προβληθεί σύντομα στους κινηματογράφους από την Odeon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα