Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

Twilight, Hunger Games. Και μετά τι;


Twilight, Hunger Games. Και μετά τι; Παρά τις αρχικές προβλέψεις, οι saga της νεανικής λογοτεχνίας του φανταστικού ήρθαν για να μείνουν. Μετά την τεράστια επιτυχία της τετραλογίας “Twilight” και του πιο πρόσφατου τρίπτυχου “Hunger Games”, η νέα αίσθηση προέρχεται από τη σύμπραξη δύο νέων ταλαντούχων συγγραφέων, της Kami Garcia και της Margaret Stohl, που ένωσαν τις πένες τους και δημιούργησαν ένα καινούργιο σύμπαν του υπερφυσικού.
Και εγένοντο “Όμορφα Πλάσματα”: ο συνεσταλμένος μα πανέξυπνος έφηβος Ίθαν Γουέιτ που βασανίζεται από μυστηριώδη όνειρα, και η εκπληκτικά, απόλυτα, απίστευτα διαφορετική Λένα Ντουκέιν, που έχει μόλις μετακομίσει στη μικρή πόλη Γκάτλιν και κρύβει ένα φοβερό μυστικό. 

Ένας θνητός Ρωμαίος και μια μάγισσα Ιουλιέτα σε μια ιστορία ενηλικίωσης γύρω από την πραγματική μας ταυτότητα - μια μοντέρνα μυθολογία που εκτυλίσσεται σε μια γοτθική, βαθιά θρησκευόμενη επαρχία του Νότου, ανάμεσα στους πνιγμένους στην άναρχη βλάστηση κήπους, στους θολούς βάλτους και στα φαντάσματα του Αμερικανικού Εμφυλίου. Κάποιες αγάπες είναι μοιραίες… Άλλες είναι καταραμένες.
Η best seller τριλογία “Όμορφα Πλάσματα“, “Όμορφο Σκοτάδι“ και “Όμορφο Χάος“ έχουν ήδη μεταφραστεί σε 30 γλώσσες, και ετοιμάζεται η κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου βιβλίου από το σκηνοθέτη και σεναριογράφο  Ρίτσαρντ ΛαΓκραβενέζε (“The Fisher King”, “The Horse Whisperer”, “P.SI Love you”). Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η κόρη της Τζέιν Κάμπιον, Άλις Ένγκλερτ, ο ανερχόμενος βρετανός Τζακ Ο’Κόνελ, καθώς και η υποψήφια για Όσκαρ Βαϊόλα Ντέιβις.

Η saga των Garcia-Stohl κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Platypus.

«...Υπήρχε μια κατάρα.
Υπήρχε μια κοπέλα.
Και στο τέλος,
Υπήρχε ένας τάφος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα