Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2012

Gazarte Cinema - Αφιέρωμα στο Μίκαελ Χάνεκε


Gazarte Cinema - Αφιέρωμα στο Μίκαελ Χάνεκε


Από την Πέμπτη 21 Ιουνίου και για 2 εβδομάδες, το Gazarte Cinema τιμά τον σπουδαίο δημιουργό Mίκαελ Χάνεκε, προβάλλοντας τρεις από τις σημαντικότερες ταινίες τηςφιλμογραφίας του. 

21/6-27/6:«Η Λευκή Κορδέλα»  Καθημερινά στις 21:30

H ταινία που τιμήθηκε με τοΧρυσό Φοίνικα, το βραβείο FIPRESCI και το Οικουμενικό Βραβείο στο 62ο Φεστιβάλ Καννών,απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και χαρακτηρίστηκε ως μια από τις σημαντικότερεςταινίες των τελευταίων ετών. Ο πολυβραβευμένος Αυστριακός σκηνοθέτης ΜίκαελΧάνεκε μεταφέρει τον θεατή σε ένα προτεσταντικό χωριό της Βόρειας Γερμανίας,τις παραμονές του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.

28/6-4/7: «Funny Games (1997)» & «Funny Games U.S. (2007)»

«Funny Games U.S. (2007)» Καθημερινά στις 21:00

«Παράξενα Παιχνίδια - Funny Games (1997)» Καθημερινά στις 23:00

Το πολυβραβευμένο «ενοχλητικό» αριστούργημα τουΜίκαελ Χάνεκε, που προκάλεσε αίσθηση με την σοκαριστική του προσέγγιση στοφαινόμενο της βίας, θα προβάλλεται καθημερινά και στις δύο εκδόσεις του,αυστριακή και αμερικανική. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χάνεκε είναι ο δεύτεροςσκηνοθέτης στην ιστορία που αποφάσισε να κάνει ριμέικ την ίδια του την ταινία.Ο πρώτος ήταν ο Χίτσκοκ με το"Ο Άνθρωπος που Ήξερε Πολλά". Οι δύο ταινίες θα παίζονται με κοινόεισιτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα