Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

«Οι Κρούντς» Ότι δεν σε σκοτώνει, σε κάνει οικογένεια

 Μια προϊστορική κωμική περιπέτεια, η οποία ακολουθεί την πρώτη οικογένεια του πλανήτη στο ξεκίνημα ενός μοναδικού ταξιδιού.
Τα μέλη της φανταστικής οικογένειας των Κρούντς, όταν χάνουν τη σπηλιά που τους προστάτευε από μια τρομακτική, φυσική απειλή - η οποία δεν σταματά να τους καταδιώκει - ξεκινούν μια δύσκολη περιήγηση σε έναν κόσμο γεμάτο από ξεχωριστά πλάσματα. Πριν καλά καλά το καταλάβουν όμως η ζωή τους θα έχει αλλάξει τόσο πολύ που ακόμη και οι ίδιοι δεν θ’ αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους.

Ο Κρουγκ (Νίκολας Κέιτζ) είναι ένας υπερπροστατευτικός μπαμπάς, ο οποίος δε ξεχνά να υπενθυμίζει στην οικογένειά του την αγαπημένη του φράση «ο φόβος κάνει καλό – η αλλαγή μπορεί να σε βλάψει»! Το μεγάλο του άγχος, να καταφέρει να προστατεύσει την οικογένειά του από τις φυσικές, πρωτόγονες απειλές, καταφέρνει να κάνει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να βαριούνται αφόρητα!

Η αφοσιωμένη σύζυγος του Κρούγκ, Ούγκα (Κάθριν Κίνερ), καθώς επίσης και ο άβουλος αλλά αξιαγάπητος γιος, Θουνκ (Κλαρκ Ντιούκ), υπακούουν τυφλά στις εντολές του μάστερ Ούγκ. Ο ισχυρός χαρακτήρας της ευέξαπτης και θεότρελης γιαγιάς Για (Κλόρις Λίτσμαν), με τη νεογέννητη, αλλά άγρια εγγονή-απειλή, συμπληρώνουν την οικογένεια της συμφοράς με τον πιο αξιαγάπητο τρόπο, δίνοντας προσεγγιστικά μια μικρογραφία της οποιασδήποτε κοινωνίας, μέσα από το πιο εκρηκτικό οικογενειακό μείγμα.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας της εξίσωσης – οικογένειας - αυτής είναι η Επ (Έμα Στόουν). Η επαναστάτρια έφηβη (υπάρχει άραγε κα μη επαναστάτρια έφηβη;) είναι εκεί, δίπλα τους, πάντα, προκειμένου τους θυμίζει πως είναι ζωντανοί, μέσα από την εκρηκτική και ανατρεπτική της φύση. Ατίθαση και επιφυλακτική προς τις αυστηρές οδηγίες των γονιών της, η ονειροπόλα Επ έχει μια άσβεστη δίψα για ζωή και η περιέργειά της να ανακαλύψει τον κόσμο έρχεται συνέχεια σε ευθεία σύγκρουση με τις εντολές του μπαμπά της.


Οι υπέροχοι Κρούντς, μέσα από το ταξίδι τους προς τον μοναδικό τους προορισμό (όποιος κι αν είναι αυτός) και την αλληλεπίδραση με έναν υπέροχο τύπο, τον Γκάι, ο οποίος καταφέρνει να τους σπρώξει προς την αλλαγή, θα καταφέρουν να εξερευνήσουν όλα τα υπέροχα αγαθά της φύσης και να αλλάξουν μια για πάντα τις συνήθειές τους. Γιατί αν αυτό δεν συμβεί, τότε το ανθρώπινο είδος ίσως να μην τα καταφέρει ποτέ να εξελιχθεί…

Οι Έλληνες ηθοποιοί που έλαβαν μέρος στη μεταγλώττιση του τρέιλερ και συμμετέχουν στο φιλμ είναι οι:

Επ
ΕΒΙΤΑ ΦΙΤΣΑΝΤΩΝΑΚΗ
Για
ΑΝΤΕΛΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ
Κρουγκ
ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΛΑΣ
Θουνκ
ΠΕΤΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Γκάι
ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ
Ούγκα
ΝΤΟΡΙΝΑ ΘΕΟΧΑΡΙΔΟΥ
Zώνης
 ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΛΙΟΣ
Σάντυ
ΡΟΖΙ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα