Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013

"Αμάρανθος ψυχή" οι συγκλονιστικές ερμηνείες!!


Κέρδισαν τις εντυπώσεις οι συγκλονιστικές ερμηνείες του Γιώργου Γιαννόπουλου και της Τζένης Κοσμίδου στην ταινία "Αμάρανθος ψυχή"

Μοναδικές στιγμές βίωσε το κοινό που παρευρέθη την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για να παρακολουθήσει την πρεμιέρα της ταινίας «Αμάρανθος ψυχή» η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας εγκαινιάζοντας έτσι έναν μακρύ δρόμο για φεστιβάλ της Ελλάδος και του εξωτερικού.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος καθήλωσε κυριολεκτικά το κοινό μέσα από μία μοναδική ερμηνεία ενσαρκώνοντας με μοναδικό τρόπο τον ρόλο του σκληρού αδυσώπητου και ταυτόχρονα υπεράνω πάσης υποψίας βιαστή.


Η Τζένη Κοσμίδου κατάφερε να αγγίξει την εύθραυστη ψυχολογία του θύματος, αναδεικνύοντας πτυχές που ως τώρα κανείς μας δεν είχε φανταστεί. Ακροβατώντας πάνω σε ιδιαίτερα λεπτές και δύσβατες γραμμές ενός τόσο εύθραυστου και πολυδιάστατου τραυματισμένου ψυχισμού, όπως αυτός της ηρωίδας, κατάφερε να συγκινήσει και να προβληματίσει ακόμα και τις σκληρότερες καρδιές του κοινού.

Μια ταινία με αληθινά ιδιαίτερες ερμηνείες από πρωταγωνιστές και λοιπούς συντελεστές. Μοναδική σκηνοθεσία από μια ιδιαίτερη ομάδα, η οποία αποτελείται από την Χρυσαυγή Παπαμήτρου, τον Παναγιώτη Παπανικολάου και την αληθινά ξεχωριστή βοηθό τους Αγγελική Γκαλμπένη και ένα αληθινά ιδιαίτερα ευφυές και πρωτότυπο σενάριο,   που φέρει την υπογραφή της πρωταγωνίστριας της ταινίας Τζένης Κοσμίδου. Ένα σενάριο που καταφέρνει να συνταράξει, να αγγίξει και να ευαισθητοποιήσει με μοναδικό τρόπο το κοινό απέναντι σε αυτό το τόσο λεπτό θέμα, προκαλώντας μας όλους να ενδιαφερθούμε, να νοιαστούμε και να δώσουμε σημασία καταγγέλλοντας την παγερή υποκριτική κοινωνική αδιαφορία απέναντι στο εν λόγω ζήτημα, την ίδια στιγμή που χαρίζει ένα νέο ελπιδοφόρο μήνυμα στα θύματα.


Τους ευχόμαστε καλή επιτυχία ελπίζοντας να μας χαρίσουν σύντομα και άλλες τόσο ιδιαίτερες δουλειές και να επηρεάσουν και άλλους δημιουργούς, ώστε να σκύψουν με ευαισθησία πάνω από τόσο λεπτά θέματα . Την ίδια ευαισθητοποίηση ελπίζουμε να δείξουν και οι εταιρίες καλλιτεχνικών παραγωγών ακολουθώντας το παράδειγμα της παραγωγού εταιρείας της ταινίας Scene 10-7 και να επενδύσουν σε τέτοια εγχειρήματα αποδεικνύοντας πως υπηρετούν τους αληθινούς σκοπούς της τέχνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα