Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν Θέλουν οι Γυναίκες ET MAINTENANT ON VA OÙ ?

Το θηλυκό μυαλό είναι πιο επικίνδυνο από τις νάρκες

Από τη σκηνοθέτιδα του Caramel, μια καταλυτική σάτιρα που ξεχώρισε στο φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της  Αθήνας.
Επίσημη συμμετοχή «ΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟ ΒΛΕΜΜΑ» στο Φεστιβάλ των Καννών.


Μια πομπή από γυναίκες διασχίζει ένα βομβαρδισμένο δρόμο και κατευθύνεται προς το νεκροταφείο του χωριού. Μερικές έχουν το πρόσωπο καλυμμένο, άλλες κρατάνε ξύλινους σταυρούς, όλες όμως είναι μαυροντυμένες καθώς τις ενώνει ένα κοινό πένθος. Η Τάκλα, η Αμάλ, η Υβόν, η Αφάφ και η Σαϊντέ υπομένουν στωικά τον καυτό ήλιο, κρατώντας τις φωτογραφίες των αγαπημένων τους αντρών, οι οποίοι χάθηκαν σ’ έναν μάταιο πόλεμο που έχει κρατήσει υπερβολικά. Καθώς φτάνουν στο νεκροταφείο, η πομπή χωρίζεται σε δύο ομάδες: μια μουσουλμανική και μια χριστιανική.

Η ταινία “Όταν Θέλουν οι Γυναίκες” είναι μια ιστορία που μιλάει για την αποφασιστικότητα μιας ομάδας γυναικών οι οποίες θέλουν να προστατέψουν την απομονωμένη κοινότητά τους από τις εξωτερικές, διαβρωτικές δυνάμεις που απειλούν να την καταστρέψουν εκ των έσω – με φόντο μια χώρα διχασμένη από τον πόλεμο.

-              -              -              -              -              -              -              -              -              -              -

 «Όταν Θέλουν οι Γυναίκες» (ET MAINTENANT ON VA OÙ ?), αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες, από τις 12 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα