Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

«ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΑΜΕ»


ΚΩΜΩΔΙΑ, 97’| ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ- ΣΕΝΑΡΙΟ: ΦΙΛΙΠ ΝΤΕ ΣΟΒΕΡΟΝ | ΣΕΝΑΡΙΟ: ΓΚΑΙ ΛΟΡΕΝΤ | ΠΑΙΖΟΥΝ: ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΚΛΑΒΙΕΡ, ΣΑΝΤΑΛ ΛΟΜΠΙ, ΑΡΙ ΑΜΠΙΤΑΝ | ΧΩΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΓΑΛΛΙΑ | ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ 5/6

Η ταινία γαλλικής παραγωγής «Θεέ μου, τι σου κάναμε;» πατάει γερά πάνω στον σατυρικό κοινωνικό σχολιασμό και την δομή του κλασσικού Μολιέρου. Αστείρευτο και ουσιαστικό χιούμορ, πολύ διαφορετικό απ’ αυτό που επιλέγουν οι Αμερικάνοι στις κωμωδίες τους. Προς Θεού! Δεν το λέω ρατσιστικά αυτό, αφού η συγκεκριμένη ταινία είναι ύμνος αντιρατσιστικός!
Τέσσερις κόρες έκανε ένα καθ’ όλα συντηρητικό καθολικό ζευγάρι και οι τρεις πρώτες δεν κατάφεραν να παντρευτούν στην τοπική εκκλησία, γκρεμίζοντας την καθολική ουτοπία της μητέρας τους. Ο λόγος; Η μία παντρεύτηκε έναν Εβραίο, η άλλη έναν Μουσουλμάνο και η τρίτη έναν Κινέζο! Οι τρεις γαμπροί ποτέ δεν τα πήγαν καλά μεταξύ τους καθώς ούτε και με τον πεθερό τους.Την μεγάλη έκπληξη τους την επιφύλασσε η τέταρτη κόρη, η οποία επέξε το χριστουγεννιάτικο οικογενειακό (με τα βίας) δείπνο για να τους ανακοινώσει ότι παντρεύεται… έναν μαύρο! Πανικός επικρατεί φυσικά καθώς και πολύ πολύ γέλιο!
Εξαιρετικοί κωμικοί ηθοποιοί και οι 10 πρωταγωνιστές (!) ενώ και οι δεύτεροι ρόλοι είναι πολύ προσεκτικά και επιτυχημένα πλασμένοι. Το μόνο αρνητικό είναι τα τόσα πολλά ονόματα που αναφέρονται συνεχώς, αλλά πιστέψτε με, δε θα είναι αρκετό αυτό για να σβήσει το χαμόγελο απ’ τα χείλη σας!
Α.Γ- 5 αστεράκια γιατί: Τα πέντε αστεράκια τα κέρδισε λεπτό προς λεπτό θέασης και απόλαυσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα