Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

«ΤΟ ΑΛΆΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ»ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ | ΕΓΧΡΩΜΟ , 100’  

Στο τελευταίο φεστιβάλ των Καννών εκτός απ’ την ελληνική «ΧΕΝΙΑ» παρακολουθήσαμε και ένα νέο ντοκιμαντέρ με την υπογραφή Wim Wenders και Juliano Ribeiro Salgado! Σκηνοθέτης ο ένας φωτογράφος ο δεύτερος, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε αυτό το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το αλάτι της γης» (“The salt of the earth”). Χώρα παραγωγής δεν είναι μία αλλά τέσσερις καθώς  Bραζιλία, Γαλλία, Ιταλία και ΗΠΑ θέλησαν να συνεισφέρουν!
O Sebastião Salgado, είναι ένας από τους διασημότερους φωτογράφους στον κόσμο και διακρίθηκε για την ιδιαίτερα ανθρωποκεντρική ματιά στις εικόνες του. Γεννημένος στη Βραζιλία, έχει ταξιδέψει στις τέσσερις άκρες του πλανήτη, καταγράφοντας μια συνεχώς μεταβαλλόμενη ανθρωπότητα,
από την Αφρική έως τη Σιβηρία, από την Ινδονησία ως το Ιράκ και την Τανζανία.Έζησε κοντά σε ανθρώπους όλων των ειδών, καταστάσεις που οι περισσότεροι από εμάς μόνο να φανταστούμε μπορούμε
και φωτογράφισε στιγμές από την ανθρώπινη τραγωδία. Λιμός, χολέρα, πόλεμος, μετανάστευση. Για τον ίδιο: οι άνθρωποι παντού διαφορετικοί και όμως ίδιοι, αποτελούν  «Το αλάτι της γης».


Παρουσιάστηκε στο 67ο Φεστιβάλ των Καννών στα πλαίσια του ‘Un Certain Regard’, κέρδισε το SpecialPrize Award και καταχειροκροτήθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα