Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

Λόγια και εικόνες

Aπό 14/8 στις αίθουσες Σκηνοθεσία: Φρεντ Σεπισί |Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Μπινός, Κλάιβ Όουεν 
Η νέα ταινία με την Ζιλιέτ Μπινιός είναι γεγονός. Η ηθοποιός μετά το δράμα της ζωής της γνωστής γλύπτριας που υποδύθηκε, τώρα έρχεται ως καθηγήτρια καλών τεχνών σε μια πιο ανάλαφρη και ρομαντική ταινία.
Η υπόθεση:
Ένας καθηγητής φιλολογίας και μια καθηγήτρια καλών τεχνών συγκρούονται κατά την διάρκεια των μαθημάτων τους σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο. Το φλερτ που αρχίζει ανάμεσά τους θα προκαλέσει έντονο ανταγωνισμό τόσο ανάμεσα στους ίδιους όσο και στους μαθητές των τάξεών τους, καθώς όλοι προσπαθούν να ανακαλύψουν τι είναι πιο ισχυρό… Η δύναμη των εικόνων ή των λέξεων.
Ο σκηνοθέτης είχε στο δυναμικό του δυο βραβευμένους ηθοποιούς και έτσι επαναπαύθηκε σε κάποια σημεία της ταινίας αφήνοντας όλο το βάρος πάνω στους ηθοποιούς του. Αλλά το αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι μέτριο παρόλα αυτά. Μιλάμε για μια πολύ καλή ταινία με ωραία ροή και προσεγμένη φωτογραφία.
 Τι λένε οι συντελεστές:
“Πλούσιο, πρωτότυπο, έξυπνο και συγκλονιστικό” είναι τα επίθετα που χρησιμοποιεί ο σκηνοθέτης της ταινίας, Φρεντ Σεπισί, για να χαρακτηρίσει το σενάριο της ταινίας. “Δεν πρόκειται για μια ταινία που απλώς αναφέρεται στην τέχνη… Το “ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ” βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις δυσκολίες, σωματικές και ψυχολογικές, που βιώνουν δύο άνθρωποι στη ζωή τους, και την καταπολέμηση αυτών μέσω της αλληλοϋποστήριξης και της ιδιαίτερης σχέσης που χτίζουν μεταξύ τους”, συνεχίζει. “Μου αρέσει ιδιαίτερα το κεντρικό θέμα της ταινίας: η σχέση και αλληλεπίδραση των λέξεων και των εικόνων”, δηλώνει η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Ζιλιέτ Μπινός. Ο ρόλος της αποτέλεσε πρόκληση για την ίδια, αφού έπρεπε να εκτελέσει καθήκοντα καλλιτέχνη εκτός από ηθοποιού.
“…Συχνά, αισθανόμουν σαν να παίζω σε θεατρικό έργο λόγω της τόσο προσεγμένης γλώσσας που χρησιμοποιείται”, δηλώνει ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Κλάιβ Όουεν. “Ο δυναμικός ρόλος του λόγου στην ταινία ήταν ένα από τα κύρια κίνητρα που με ώθησαν στο να συμμετάσχω. Κάποιες ταινίες είναι πιο συμβολικές κι εξυψώνουν περισσότερο τις εικόνες, αλλά σε αυτήν την ταινία, και τα λόγια και οι εικόνες έχουν εξίσου σημαντικό ρόλο”.

Με μότο το γνωστό «Αν δεν μπορείς να το πεις ζωγράφισε το», θα δείτε σε αυτήν την ταινία πως συνυπάρχουν τα λόγια και οι εικόνες και ίσως ερωτευθείτε… την τέχνη (ή τον διπλανό σας!).
7 αστεράκια γιατί: Η σκηνοθεσία άφησε πολύ ελεύθερους τους ηθοποιούς μένοντας άπραγη!

Trailer:                          http://www.villagecinemas.gr/el/tainies/prosehos/movie/?c=103798Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας είναι ελεύθερα